Recepti s kavijarom
Ideje za recepte za savršeno jelo s kavijarom
Uz naše jednostavne recepte kavijar možete u tren oka pretvoriti u izvrsna jela!
Ovdje smo za vas sastavili dva izvrsna prijedloga jela
Crème Fraîche-Kartoffelcreme sa Royal Baerii Kaviar i Rittmeyers Yuzu-Limettensauce
Vrijeme pripreme: 25 minuta
(plus vrijeme za kuhanje i kuhanje krumpira na pari)

Interakcija
Kavijar i krumpir su klasična kombinacija - u kombinaciji s kremastom, svježom Yuzu-Limettencreme postaje doživljaj.
Naš savjet:
Prsten od krumpira može se mijenjati s vašim omiljenim kavijarom. Umjesto salate Mizuna dobro bi poslužili i savjeti za tart frisée, kolutić voli červil, kopar i vlasac ili čak mladice graška i jestivo cvijeće ovisno o sezoni i tržištu.
Sastojci:
-
600-800 g velikih, brašnastih krumpira
-
Sol
-
60-80 g crème epaisse crème fraîche
-
1 čaša umaka od yuzu limete od Jensa Rittmeyera
-
125-250 g Royal Baerii kavijara
-
malo mizuna salate
-
malo crvene ili zelene daikon kreše
Priprema:
Krumpir operite i kuhajte s ljuskom u vodi s dosta soli oko 30-40 minuta, ovisno o veličini. Ocijedite krumpir i pustite da malo ispari.
Krumpir oguliti i protisnuti kroz prešu za krumpir u lonac. Ponovno protisnite snijeg od krumpira kroz prešu. Zagrijte crème fraîche u loncu i pomiješajte s vrućim snijegom od krumpira. Posolite i ulijte u mlaznicu za cijevi.
Zagrijte umak. Na zagrijane tanjure rasporedite kremu od krumpira u kolutima. Prelijte kavijarom i ukrasite vršcima zelene salate Mizuna i kresom daikon. Štapićem za rezanje izgnječite umak i rasporedite ga. Poslužite odmah.
Japanski rezanci sa Imperial Auslese Kaviar i Rittmeyers
Yuzu-Limettensauce
Vrijeme pripreme: 20 minuta

Big in Japan
Sōmen rezanci u kombinaciji s kremastim, svježim umakom od yuzu limete stvaraju pozdrav iz Japana, okrunjen carskim auslese kavijarom. Užitak koji je brz koliko i izvanredan – i za goste!
Naš savjet:
Sōmen su fini, lagani pšenični rezanci iz Japana, ali ovaj recept također odgovara delikatnim ramen rezancima ili finoj talijanskoj tjestenini. Kavijar je također varijabilan - isprobajte recept sa svojim omiljenim kavijarom. Uživajte u kombinaciji hladnog, hrskavog kavijara sa svježom kremastošću ljutog umaka.
Sastojci:
-
½ mladog luka
-
1 traka sushi nori algi
-
125-250 g Sōmen rezanaca (azijska trgovina ili organski supermarket)
-
Sol
-
1 čaša umaka od yuzu limete od Jensa Rittmeyera
-
125-250 g Imperial Auslese kavijara
Priprema:
Mladi luk narežite na sitne kolutiće i isperite u cjedilu pod hladnom vodom. Ocijediti. Nori narežite škarama na kratke, tanke trakice.
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Zagrijte umak. Rezance procijedite i dok su vruće, vilicom ih pretvorite u okruglice. Rasporedite na zagrijane tanjure.
Pasirajte umak štapićem za rezanje dok ne postane rahli i prelijte preko tjestenine. Prelijte kavijarom, pospite mladim lukom i nori trakicama i odmah poslužite.
Kupite sad
Imperial Caviar Genießerboxen