top of page

Recepti s kavijarom

Ideje za recepte za savršeno jelo s kavijarom

Uz naše jednostavne recepte kavijar možete u tren oka pretvoriti u izvrsna jela!

Ovdje smo za vas sastavili dva izvrsna prijedloga jela

Crème-Fraîche-Kartoffelcreme-mit-Royal-Baerii-Kaviar-Header.jpeg

Crème Fraîche-Kartoffelcreme sa Royal Baerii Kavijar i Rittmeyers Yuzu-Limettensauce

Vrijeme pripreme: 25 minuta

Somen-Imperial-Auslese-Header.jpeg

Japanski rezanci sa Imperial Auslese Kavijari Rittmeyers Yuzu-Limettensauce

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Crème Fraîche-Kartoffelcreme sa Royal Baerii Kaviar i Rittmeyers Yuzu-Limettensauce
 

Vrijeme pripreme: 25 minuta

(plus vrijeme za kuhanje i kuhanje krumpira na pari)

Interakcija

Kavijar i krumpir su klasična kombinacija - u kombinaciji s kremastom, svježom Yuzu-Limettencreme postaje doživljaj.

Naš savjet:

Prsten od krumpira može se mijenjati s vašim omiljenim kavijarom. Umjesto salate Mizuna dobro bi poslužili i savjeti za tart frisée, kolutić voli červil, kopar i vlasac ili čak mladice graška i jestivo cvijeće ovisno o sezoni i tržištu.

Sastojci:

  • 600-800 g velikih, brašnastih krumpira

  • Sol

  • 60-80 g crème epaisse crème fraîche

  • 1 čaša umaka od yuzu limete od Jensa Rittmeyera

  • 125-250 g Royal Baerii kavijara

  • malo mizuna salate

  • malo crvene ili zelene daikon kreše

Priprema:

Krumpir operite i kuhajte s ljuskom u vodi s dosta soli oko 30-40 minuta, ovisno o veličini. Ocijedite krumpir i pustite da malo ispari.

Krumpir oguliti i protisnuti kroz prešu za krumpir u lonac. Ponovno protisnite snijeg od krumpira kroz prešu. Zagrijte crème fraîche u loncu i pomiješajte s vrućim snijegom od krumpira. Posolite i ulijte u mlaznicu za cijevi.

Zagrijte umak. Na zagrijane tanjure rasporedite kremu od krumpira u kolutima. Prelijte kavijarom i ukrasite vršcima zelene salate Mizuna i kresom daikon. Štapićem za rezanje izgnječite umak i rasporedite ga. Poslužite odmah.

Japanski rezanci sa Imperial Auslese Kaviar i Rittmeyers

Yuzu-Limettensauce

Vrijeme pripreme: 20 minuta

somen-Imperial-Auslese.jpeg

Big in Japan

Sōmen rezanci u kombinaciji s kremastim, svježim umakom od yuzu limete stvaraju pozdrav iz Japana, okrunjen carskim auslese kavijarom. Užitak koji je brz koliko i izvanredan – i za goste!

Naš savjet:

Sōmen su fini, lagani pšenični rezanci iz Japana, ali ovaj recept također odgovara delikatnim ramen rezancima ili finoj talijanskoj tjestenini. Kavijar je također varijabilan - isprobajte recept sa svojim omiljenim kavijarom. Uživajte u kombinaciji hladnog, hrskavog kavijara sa svježom kremastošću ljutog umaka.

Sastojci:

  • ½ mladog luka

  • 1 traka sushi nori algi

  • 125-250 g Sōmen rezanaca (azijska trgovina ili organski supermarket)

  • Sol

  • 1 čaša umaka od yuzu limete od Jensa Rittmeyera

  • 125-250 g Imperial Auslese kavijara

Priprema:

Mladi luk narežite na sitne kolutiće i isperite u cjedilu pod hladnom vodom. Ocijediti. Nori narežite škarama na kratke, tanke trakice.

Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Zagrijte umak. Rezance procijedite i dok su vruće, vilicom ih pretvorite u okruglice. Rasporedite na zagrijane tanjure.

Pasirajte umak štapićem za rezanje dok ne postane rahli i prelijte preko tjestenine. Prelijte kavijarom, pospite mladim lukom i nori trakicama i odmah poslužite.

© 2024 by Imperial Delikatess

bottom of page