top of page

Znanje o kavijaru

Upoznajte kavijar.

Sve važne informacije o kavijaru

Kavijar je izvanredan prirodni proizvod koji često prate pitanja i misterije. U ovom smo dijelu za vas sakupili devet najčešće postavljanih pitanja i na njih detaljno odgovorili.

 

Ako imate dodatnih pitanja koja nisu navedena, slobodno nas kontaktirajte. Rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na sve vaše nedoumice!

Kako se pravi kavijar?

Sav kavijar koji se danas legalno prodaje potječe iz akvakulture. U Kaluga Queenu, našem proizvodnom mjestu u Kini, jesetre se drže u posebnim mrežastim ograđenim prostorima u kojima je gustoća naseljenosti niska.

Kako bismo proizveli prvoklasni kavijar koji želimo ponuditi našim kupcima, životinja ne može ostati živa.


Riba odabrana za proizvodnju kavijara se buši kako bi se uzeli mali uzorci. Ako je rezultat pozitivan, riba se prerađuje. Prije obrade, međutim, provede četiri tjedna u takozvanom “području posta”.


Tijekom tog vremena jesetre ne dobivaju nikakvu dodatnu hranu, ali im koristi obilje svježe, hladne i pokretne vode. Ovo je kako bi se osigurao jasan i čist okus kavijara. Konačna obrada životinje odvija se u ukupno 16 koraka. Kada se trbušni zid otvori, ikra postaje vidljiva. Svaka ženka jesetre može proizvesti do 12 posto svoje tjelesne težine u kavijaru.

Odakle dolazi kavijar?

Carski kavijar se proizvodi u južnoj kineskoj pokrajini Zhejiang, južno od Šangaja. Farme jesetri postoje diljem svijeta, ali postoje značajne razlike u kvaliteti. Većina uzgojenog kavijara kojim se trenutno trguje dolazi iz Europe i Dalekog istoka.

Gdje je najbolje kupiti kavijar?

Svaki kavijar koji kupite dolazi od jesetri koje se posebno uzgajaju u ribogojilištima.
Divlji kavijar više nije legalno dostupan. Za kvalitetan kavijar preporučamo posjet delikatesnoj trgovini ili ribarnici kojoj vjerujete.

No, svoj omiljeni kavijar možete jednostavno kod nas naručiti i bit će vam dostavljeno u roku 48h. Alternativno, srdačno ste pozvani da nas osobno posjetite u Berlinu, kušate naše različite sorte i ponesete svoju omiljenu hranu sa sobom!

Koji je najbolji način konzumiranja kavijara?

Prije svega, u kavijaru se nikada ne smije uživati ​​sa srebrnim ili metalnim priborom za jelo jer to može uzrokovati oksidaciju i utjecati na okus kavijara. Umjesto toga preporučamo korištenje male žličice od rožine, sedefa ili čak plastike.

Prije posluživanja kavijar, izvadite ga iz hladnjaka oko 5 minuta prije i otvorite limenku tek neposredno prije uživanja. Da biste održali odgovarajuću temperaturu, možete pripremiti posudu s ledom i na nju staviti limenku kavijara. Imajte na umu da kavijar ne smije doći u izravan kontakt s ledom ili vodom.

Za savršenu prezentaciju, u našem asortimanu pronaći ćete prekrasne zdjelice za kavijar koje će vaš doživljaj kavijara učiniti još elegantnijim!

Što jedete s kavijarom?

Izbor ukrasa za kavijar u potpunosti ovisi o sorti. Općenito, blini, krumpir, kuhana jaja ili tost s malo maslaca izvrsni su prilog. Neke vrste kavijara, poput našeg carskog auslesea ili beluge, mogu se uživati ​​i same. Uz piće preporučamo ledeno hladnu votku, šampanjac ili suho bijelo vino.

Naš savjetnik za kavijar rado će vam pomoći pronaći pravi prilog! Također možete pregledati naše recepte za kavijar koji se brzo i jednostavno priprema.

Kako čuvate kavijar?

Čuvajte kavijar u stražnjem dijelu hladnjaka, na stalnoj temperaturi od oko -2°C do +6-8°C. U našim vakumiranim limenkama, kavijar se pod ovim uvjetima može čuvati tri mjeseca od datuma primitka.

Koliko dugo traje otvoreni kavijar?

Nakon što otvorite limenku, trebate je nastaviti čuvati u hladnjaku i iskoristiti kavijar u roku od nekoliko dana.

Koji kavijar je najbolji?

Okusi su raznoliki, pa je teško odrediti koji se kavijar može smatrati apsolutno najboljim. Svaki ljubitelj kavijara ima svoju omiljenu sortu i često joj ostaje vjeran.

Beluga je jedna od najskupljih vrsta kavijara jer ovoj vrsti jesetre treba najduže da prvi put proizvede ikru. Iz tog razloga, Beluga nije tako široko dostupna kao, na primjer, naš Imperial Auslese.

Mnogi naši kupci iznova potvrđuju da im je Imperial Auslese najdraži.

Ova vrsta kavijara nudi nenadmašnu vrijednost za novac!

© 2024 by Imperial Delikatess

bottom of page